Subsidie zonnepanelen Meerssen

zonnepanelen installateurs Meerssen Meerssen kent een aantal regelingen die het investeren in duurzame energie aantrekkelijk maken. Deze regelingen betreffen zowel particulieren als bedrijven. Zeker als de aanschaf van zonnepanelen projectmatig plaatsvindt kan aanspraak worden gemaakt op het duurzaamheidsfonds. Een dergelijke regeling is er ook voor particulieren die gezamenlijk investeren in zonnepanelen. Hiervoor zijn bijzondere fiscale regelingen van toepassing. Er is in Meerssen ook de mogelijkheid om voor verenigingen van eigenaren gratis advies op het gebied van duurzame energie te krijgen.

*Tip: op deze website lees je alle noodzakelijke informatie over zonnepanelen. Daarnaast kun je in een keer meerdere offertes aanvragen en vergelijken van lokale specialisten. Een vergelijking levert je een besparing tot wel 30% op.

Zonnepanelen in Meerssen

Meerssen heeft duurzame energie hoog in het vaandel staan. Hoewel Meerssen geen lokale subsidies kent voor het plaatsen van zonnepanelen ben je afhankelijk van het BTW voordeel op basis van de 21% teruggave op de aanschafkosten van je pv panelen. Maar Meerssen geeft wel veel voorlichting over de mogelijkheden van zonnepanelen. Zeker bij de grote nieuwbouwprojecten in Meerssen zorgt Meerssen voor modelwoningen en veel informatie over isolatie en zonnepanelen. De overheid wil woningeigenaren stimuleren om hun huizen te verduurzamen. Daarom zijn er lokale gemeentes en landelijke subsidies te vinden in 2021 voor het verduurzamen van jouw huis. Vraag altijd informatie over lokale subsidie initiatieven op bij jouw gemeente.

Kosten zonnepanelen in Meerssen

kostenAls je de juiste informatie kunt verzamelen over het plaatsen van zonnepanelen in Meerssen is het een stuk eenvoudiger om te bepalen welke keuzes je moet maken bij het kopen van zonnepanelen. Deze informatie kun je via internet verzamelen maar je kunt ook specialisten uitnodigen om een vrijblijvende offerte op te stellen. Met al deze gegevens kun je dan aan de slag.

Aantal Aanschafprijs Gemiddelde Terugverdien
zonnepanelen   besparing/jaar tijd
11 5500 euro 695 euro 7,9
16 7950 euro 835 euro 9,5
20 9550 euro 1010 euro 9,5
22 10700 euro 1080 euro 9,9
25 12450 euro 1305 euro 9,5
26 12500 euro 1355 euro 9,2

Lees uitgebreide informatie op de pagina kosten en rendement.

Veel aanbod in Meerssen

In Meerssen zijn een groot aantal specialisten gevestigd die je kunt inschakelen voor het plaatsen van zonnepanelen. De dichtbevolkte omgeving zorgt natuurlijk ook voor veel potentiele klanten in de regio Meerssen . Het is daarom zeer lonend om bij diverse bedrijven offertes op te halen en om die offertes te vergelijken. De concurrentie is groot maar daar kun je natuurlijk altijd je voordeel mee doen.

Unieke projecten in Meerssen

Omdat Meerssen in het streven naar duurzaamheid hoog in het vaandel staat zijn er een aantal projecten waar de inzet van dubbel glas een prominente rol speelt. Een voorbeeld van een dergelijk duurzaam project is het Steigereiland waar een speciaal huis staat dat dezelfde hoeveelheid energie opwekt als dat het verbruikt. En dat proberen we toch allemaal na te streven?

Lees ook:

Rendement op zonnepanelen

zonnepanelen Meerssen Ook in Meerssen heb je te maken met verschillende tarieven voor zonnepanelen. Zeker momenteel is het heel aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen voor je woning. De opbrengst over een aantal jaren zal hoger zijn dan wanneer je de investering niet zou gebruiken voor zonnepanelen maar op een spaarrekening zou zetten. Ook deze berekening kun je zelf heel gemakkelijk maken op basis van een aantal offertes die je kunt opvragen. Afgezien van dit voordeel speelt de waarde van je huis ook een rol. Een huis waarvan de opbrengsten van het aanwezige zonnepanelen voldoende zijn om het huis van voldoende energie te voorzien zal zeer aantrekkelijk zijn voor potentiele kopers. Het hogere bedrag dat je huis waard wordt is een extra reden om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan.

Vergelijk installateurs in Meerssen en bespaar flink geld!

De prijzen van zonnepanelen verschillen aanzienlijk per installatiebedrijf in Meerssen . Vergelijk daarom eerst meerdere specialisten. Gelukkig kun je via deze website in een keer meerdere offertes aanvragen van lokale specialisten. Hoe gaat het in zijn werking?

  1. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier
  2. Ontvang vrijblijvend meerdere offertes van lokale specialisten
  3. Vergelijk en bespaar tot wel 30% op de kosten

Vergelijk offertes!

De prijzen van zonnepanelen kunnen aanzienlijk verschillen per installateur. Je doet er daarom verstandig aan om meerdere offertes te vergelijken. Vul hieronder je postcode in (vervolgens het formulier), vergelijk en bespaar ook tot 30% op de kosten.

Groningen neemt het voortouw bij subsidie met betrekking tot zonnepanelen

In 2013 is de landelijke subsidie op zonnepanelen door …

Zakelijke subsidie op zonnepanelen loopt geen vaart

In januari 2021 ging een nieuwe landelijke subsidieregeling …

Is de ISDE van toepassing op zonnepanelen?

Het hebben van zonnepanelen op het dak van je woning …

Subsidie saneren asbestdaken met zonnepanelen in Friesland verlengd

De verwijdering van asbestdaken en het vervangen ervan …

Subsidiemogelijkheden op zonnepanelen in 2021

De aanschaf van een zonnepanelensysteem is niet bepaald …

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor zonnepanelen?

Het aanleggen van zonnepanelen op het dak van je huis …