Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bedrijven hebben niet zo heel veel aan het toepassen van de 21% teruggave op de aanschafkosten van je pv panelen op de arbeidsuren in plaats van het hoge 21% BTW tarief. De BTW  bij investeringen kan worden verrekend met de BTW die betaald moet worden en dan maakt het percentage niet zo heel veel uit. Maar aan de andere kant heeft het Mkb wel weer andere voordelen van de investering in zonnepanelen. Om bedrijven te stimuleren te investeren in duurzame energie kan een bedrijf gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek. Afgezien van de reguliere afschrijving mag op basis van deze investering meer dan 40% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Met deze regeling kunnen dus voordelen worden gehaald in de bedrijfsresultaten. Ook kleinere investeringen in duurzame energie kennen een regeling voor investeringsaftrek. Bij grote bedrijven kan gebruik worden gemaakt van de SDE+ regeling waarbij jaarlijks een subsidie wordt verstrekt aan de deelnemers in grote duurzame energieprojecten.

Het rendement van zonnepanelen

Uiteraard wil je ook graag weten wat de zonnepanelen nu opleveren aan financieel voordeel. Want duurzaam energie opwekken is maatschappelijk natuurlijk een prachtig fenomeen maar als het geld gaat kosten is de drijfveer meestal ver te zoeken. Gelukkig  is het rendement van zonnepanelen zodanig dat de aanschaf en installatie van zonnepanelen vrijwel altijd geld oplevert. De variabelen die het rendement van zonnepanelen bepalen lijken technisch ingewikkelde waarden maar in de praktijk zul je zien dat het bepalen van het rendement meevalt.

Het rendement berekenen

Het antwoord op de vraag wat het rendement van zonnepanelen is kan als volgt worden omschreven.
Als je investering die je moet doen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen deelt door het voordeel dat je elk jaar hebt weet je hoe lang het duurt voordat je de investering hebt terug verdient. Hoe eerder je de investering hebt terug verdient hoe eerder je van het volle voordeel van de zonnepanelen kunt profiteren. Hiermee kun je dus uitrekenen van het financiële rendement van je zonnepanelen zal zijn. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de levensduur van je installatie maar ook deze waarden kun je meenemen in je berekeningen. Een duurdere installatie zal langer meegaan.

Het effectieve rendement

Onder het effectieve rendement kun je opbrengst in energie verstaan. Hoe ligt voor de hand dat hoe meer oppervlak je bezet met zonnepanelen hoe meer opbrengst uit zonne-energie je ontvangt. Als je vervolgens kijkt naar de opbrengst per vierkante meter heb je een aardig overzicht van je effectieve rendement. Zo krijg je een beeld van de diverse soorten zonnepanelen en de opbrengst er van. De ruimte die op je dak beschikbaar is voor zonnepanelen is dus van groot belang. Dit kun je zelf makkelijk bepalen door de beschikbare ruimte op te delen in de afmetingen van de zonnepanelen. Het maakt immers niet uit of zonnepanelen in de lengte of in de breedte worden geplaatst.
In het onderstaande tabel zie je wat het rendement van de zonnepanelen zijn.

aantal opbrengst aanschafprijs gemiddelde
zonnepanelen in kWh   besparing/jaar
11 1320 5500 euro 695 euro
16 1920 7950 euro 835 euro
20 2400 9550 euro 1010 euro
22 2640 10700 euro 1090 euro
25 3000 12450 euro 1305 euro
26 3120 12500 euro 1355 euro

 

Gerelateerd:

Kosten dakkapel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws