Is er paniek. NEE!!
In dit artikel geven we je een update over wat er gaande is omtrent de salderingsregeling en of zonnepanelen nog interessant zijn om te kopen. Weet dat DIT juist het moment is om zonnepanelen te kopen. In dit artikel lees je 3 gevaarlijke ontwikkelingen in de zonnepanelen markt en hier lees je dat nu het ultieme moment is om zonnepanelen te kopen. Dat komt omdat A) de zonnepanelen markt op zijn kop zit (de omzetten zijn met 90% gedaald ten opzichte van vorig jaar!!) B) je zit nu in een perfecte onderhandelingspositie omdat zonnepanelen bedrijven sales moeten maken om het hoofd boven water te houden. Ze komen met bodemprijzen en zullen allerlei extra aanbiedingen doen!
Vergelijk wel eerst voordat je koopt! Zo kun je nog eens duizenden euro’s besparen! Het verschil kan tot wel 2000 euro oplopen! Of je nu vergelijkt via onze site of een andere, als je maar vergelijkt. Bij ons heb je het voordeel dat we al 12+ jaar in de zonnepanelen markt zitten. We weten precies met welke bedrijven je in zee moet gaan en welke niet.
Het nieuwe kabinet heeft diverse initiatieven voorgesteld om de duurzaamheid in Nederland te verbeteren. Deze initiatieven beïnvloeden meerdere dingen van het dagelijks leven, van energieproductie tot woningbouw. In dit artikel worden de belangrijkste veranderingen besproken en wat deze voor jou kunnen betekenen.
Inhoud van deze subsidiegids
Einde van de salderingsregeling
De regeling waarbij je energie van zonnepanelen aan het net kunt terugleveren en een vergoeding krijgt, stopt per 1 januari 2027. Dit biedt mogelijkheden voor thuisbatterijen, waarmee je overdag opgewekte energie kunt opslaan en ’s avonds kunt gebruiken, waardoor je minder afhankelijk bent van het net.
Sneller bouwen zonder strenge duurzaamheidsregels
Om het woningtekort aan te pakken, wil het kabinet de bouw van nieuwe woningen versnellen door minder strenge duurzaamheidsregels toe te passen. Dit betekent dat er sneller en goedkoper gebouwd kan worden, maar het roept vragen op over de duurzaamheid en energiezuinigheid van deze woningen.
Minder geld voor subsidies
Het budget voor subsidies op duurzame energie wordt met 10% verminderd. Dit kan betekenen dat het moeilijker en duurder wordt om subsidies te krijgen voor bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens. Het is nog onduidelijk welke specifieke subsidies minder beschikbaar zullen zijn.
Meer zelf energie opwekken
Een belangrijk doel is om Nederland minder afhankelijk te maken van buitenlandse energie. Dit houdt in dat er meer geïnvesteerd zal worden in duurzame energieproductie binnen Nederland, zoals zonne- en windenergie. Dit vermindert onze kwetsbaarheid voor internationale energieprijzen en draagt bij aan een schonere toekomst.
Geen verplichte warmtepompen meer
Het plan om vanaf 2026 een warmtepomp te verplichten bij vervanging van een cv-ketel is geschrapt. Dit geeft huiseigenaren meer vrijheid bij het kiezen van een verwarmingssysteem dat bij hun situatie past. Dit kan echter ook betekenen dat de overgang naar duurzame verwarmingsopties langzamer zal verlopen.
Verbeteren van het stroomnet
Het huidige elektriciteitsnet kan de toenemende hoeveelheid duurzaam opgewekte energie soms niet aan, vooral tijdens piekuren. Om dit probleem op te lossen, wil het kabinet het stroomnet uitbreiden en verbeteren. Dit maakt het gemakkelijker om duurzame energie te benutten en op te slaan.
Geen verhoging van energiebelasting
De geplande verhoging van de energiebelasting wordt teruggedraaid, wat betekent dat de energierekening voor huishoudens lager uitvalt. Dit is vooral goed nieuws in tijden van hoge energieprijzen en kan helpen de kosten van de energietransitie te verlichten.
Stoppen met subsidies voor elektrische auto’s
Subsidies voor de aanschaf van elektrische auto’s worden beëindigd. Dit kan de kosten van elektrische voertuigen verhogen en hun populariteit beïnvloeden. Het kabinet verwacht dat de markt betaalbare elektrische auto’s zal blijven aanbieden naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en goedkoper wordt.
Bouw van nieuwe kerncentrales
Er zijn plannen om vier nieuwe kerncentrales te bouwen om de energievoorziening te versterken en te verduurzamen. Kernenergie is een schone en betrouwbare energiebron die kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen, hoewel de bouw van deze centrales veel tijd in beslag zal nemen.
Kortom, het nieuwe kabinet heeft diverse plannen om de duurzaamheid in Nederland te bevorderen. Via onze website kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van lokale specialisten en tot 30% besparen.