Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoewel de lokale subsidies voor zonepanelen minimaal zijn loont het altijd om even na te gaan of er in je gemeente geen project loopt waarbij je wel gebruik kunt maken van enkele andere voordelen. In bepaalde wijken van een gemeente kan worden ingezet op duurzame energie en kan door gezamenlijke aanschaf of investering een redelijk voordeel worden behaald. Ook kan het zijn dat er binnen bepaalde projecten op het gebied van arbeidsvoorziening of scholing bijdragen of subsidies worden verleend. Elke gemeente heeft een specialist die je daarmee verder kan helpen.

De populariteit van zonnepanelen

Doordat steeds meer mensen overgaan op het plaatsen van zonnepanelen worden de zonnepanelen ook steeds goedkoper. Dat is een gunstige ontwikkeling waardoor de lokale subsidies voor zonnepanelen wel zijn afgenomen. Toch is het de moeite waard om eens te kijken welke lokale subsidies voor zonnepanelen wel mogelijk zijn.

Stimuleringsfonds voor zonnepanelen

Een groot aantal gemeenten kennen de mogelijkheid om via een stimuleringsfonds voor duurzame energie op basis van lokale subsidie voor zonnepanelen gebruik te maken van de beschikbare fondsen. Lees meer informatie over subsidies verbouwingen.

Een groene lening voor zonnepanelen

Op basis van de voorwaarden het Nationaal Energie Bespaarfonds kun je kijken of je in aanmerking kunt komen voor een groene lening. Die groene leningen worden verstrekt aan huiseigenaren die hun woningen voorzien van duurzame energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen horen hier ook bij en een dergelijk lening kan dus heel gunstig voor je zijn. Op deze wijze wil de Nederlandse overheid huiseigenaren stimuleren om duurzame investeringen in de woningen te doen.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is dat je over de lening geen afsluitkosten hoeft te betalen. Deze subsidie komt direct aan jezelf ten goede.

Wij raden niet aan om een lening af te sluiten met rente.

Lokale subsidie voor zonnepanelen bij verwijderen asbest

Voor agrariërs is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een subsidie waarbij asbest wordt vervangen door zonnepanelen. Bij deze vorm van asbestverwijdering wordt tegemoet gekomen in de kosten door de provincie. Voor bedrijven zijn er uiteraard de voordelen door gebruik te maken van de investeringsaftrek die mogelijk maakt dat de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen mogen worden aangezien als investering.

Subsidie in de vorm van BTW verlaging

Om de aanschaf van zonnepanelen nog verder te stimuleren heeft de overheid de verlaagde BTW regeling ook toepasbaar gemaakt voor de installatie van zonnepanelen. Deze regeling houdt in dat de uren die in rekening worden gebracht door het installatiebedrijf dat de zonnepanelen maakt worden belast met de 21% teruggave op de aanschafkosten van je pv panelen in plaats van het hoge 21% BTW tarief. Dit kan een redelijk voordeel opleveren bij de aanschaf van zonnepanelen.

Samen zonnepanelen aanschaffen

Mocht je in het bezit zijn van een 2 onder 1 kap woning dan is het aanschaffen van zonnepanelen samen met de buren een zeer goede optie. De mate waarin energie wordt opgewekt bij een groter oppervlak van zonnepanelen is uiteraard interessanter dan bij kleinere oppervlakten. Bovendien kun je bij pieken in het gebruik profiteren van de capaciteit van de buren. Het is een vorm van schaalvergroting die thuis makkelijk is toe te passen. Behalve bij een situatie waarbij je het woonblok deelt met je buren zijn er situaties waarin gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen zeer rendabel kan zijn. Als twee garages bijvoorbeeld naast elkaar liggen ontstaat ook een zeer geschikt oppervlak voor zonnepanelen. Met name omdat je dan niet afhankelijk bent van de hoek ten opzichte van de zon.

Informatie over lokale subsidies en premies op zonnepanelen

On diverse sites van de overheid vind je alle belangrijke informatie over de voordelen die je kunt halen bij de aanschaf van zonnepanelen. Het is zeer de moeite waard om deze informatie op te vragen. Ook de specialist kan je wegwijs maken op het gebied van subsidies en premies. Al met al is de aanschaf van zonnepanelen zeer het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer nieuws:

Meer nieuws