Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden. Veel mensen kozen ervoor om hun huizen en bedrijven te voorzien van deze duurzame energieoplossing. Zonnepanelen werden gezien als een slimme investering die niet alleen goed was voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Helaas is er momenteel een zorgwekkende trend ontstaan: steeds meer zonnepanelenbedrijven gaan failliet. Wat is er aan de hand?

Tip: dit hét moment om zonnepanelen te kopen! De prijzen zijn extreem laag en jij als consument zit in een zeer goede onderhandelingspositie. Bedrijven geven zelfs giveaways weg om potentiële klanten over te halen om zonnepanelen te kopen.

Klik hier voor direct 4 gratis offertes in je mailbox.

De omzetdaling

In 2022 beleefden zonnepanelenbedrijven gouden tijden. De vraag naar zonnepanelen was enorm, mede dankzij subsidies en stimuleringsregelingen van de overheid. Dit leidde tot hoge omzetten en een bloeiende markt. Echter, in 2024 is de omzet voor veel bedrijven drastisch gedaald. Een goed voorbeeld hiervan is Bongo Solar. Dit bedrijf installeerde 100 zonnepaneleninstallaties per week. Nu verloren ze echter zo’n 90% van hun omzet vergeleken met het jaar 2022. Dit heeft hen uiteindelijk de das omgedaan.

Wat ging er mis?

De plotselinge daling in omzet kan aan verschillende factoren worden toegeschreven. Een belangrijke oorzaak is het verminderen van overheidssteun. Veel subsidies en belastingvoordelen die in 2022 beschikbaar waren, werden in 2023 afgeschaft of sterk verminderd. Dit maakte de aanschaf van zonnepanelen voor veel consumenten minder aantrekkelijk.

Daarnaast is er gewoon minder vraag naar zonnepanelen omdat een groot gedeelte van Nederland de panelen al op het dak heeft liggen.

Impact op de werkgelegenheid

Het faillissement van zonnepanelenbedrijven heeft niet alleen gevolgen voor de bedrijven zelf, maar ook voor de werkgelegenheid. Bij veel bedrijven verloren veel medewerkers hun baan. Dit scenario speelt zich af bij veel andere bedrijven in dezelfde sector. Hierdoor raken steeds meer mensen werkloos.

Mogelijke oplossingen

Er zijn verschillende manieren waarop de markt kan herstellen. Eén mogelijkheid is dat de overheid opnieuw gaat investeren in subsidies en stimuleringsmaatregelen voor zonnepanelen. Dit zou de aanschaf weer aantrekkelijker kunnen maken voor consumenten.

Daarnaast kunnen zonnepanelenbedrijven zich richten op nieuwe technologieën en diensten. Bijvoorbeeld door zich te specialiseren in onderhoud en reparatie van bestaande zonnepanelen, of door nieuwe producten aan te bieden zoals batterijsystemen die zonne-energie kunnen opslaan voor later gebruik.

Een andere optie is samenwerking tussen bedrijven. Door krachten te bundelen, kunnen bedrijven kosten besparen en efficiënter werken. Dit zou hen kunnen helpen om de moeilijke tijden te overleven.

Zonnepanelen aanschaffen?

Heb je nog geen zonnepanelen en wil je wel de beste keuze maken? Vergelijk dan eerst offertes van meerdere aanbieders. Doordat er zoveel aanbod is zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je met vergelijken. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de totale kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws