Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het nieuwe kabinet heeft diverse duurzame maatregelen op de agenda staan. Een van deze plannen is het afschaffen van de salderingsregeling per 1 januari 2027. Hierdoor wordt de thuisbatterij plotseling een zeer aantrekkelijke optie. In dit artikel lees je hoe een thuisbatterij nuttig kan zijn wanneer de salderingsregeling wegvalt.

Einde salderingsregeling

Veel mensen profiteren momenteel van de salderingsregeling. Dit systeem stelt je in staat om de elektriciteit die je opwekt maar niet direct gebruikt, terug te leveren aan het stroomnet. Daarvoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier, wat een leuk extraatje kan opleveren.

Hierom stopt de salderingsregeling

De salderingsregeling leidt tot een overbelasting van het stroomnet. Er wordt zoveel stroom teruggeleverd dat het net dit niet meer aankan. Bovendien kost het de overheid veel geld. Het voortzetten van de salderingsregeling zou de overheid ongeveer 2,8 miljard euro kosten.

Waarom een thuisbatterij belangstelling wekt

Met een thuisbatterij kun je overtollige stroom opslaan, zodat je deze later zelf kunt gebruiken in plaats van terug te leveren aan het stroomnet. Hoewel de aanschafkosten van een thuisbatterij hoog kunnen zijn, worden ze dankzij nieuwe technologieën en de toenemende vraag steeds betaalbaarder voor de gemiddelde huiseigenaar.

Hoeveel kost een thuisbatterij?

Thuisbatterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Een gemiddeld zonnepaneel levert ongeveer 0,8 kWh per dag op. Met zes zonnepanelen wek je dagelijks zo’n 4,8 kWh op. Na aftrek van je eigen verbruik (ongeveer 30%) blijft er 3,36 kWh over om op te slaan in een thuisbatterij.

CapaciteitKosten
3 kWh€3.500 – €4.000
8 kWh€5.000 – €8.000
14 kWh€10.000

Hoe kies ik een thuisbatterij?

  • Thuisbatterij nodig? Controleer eerst of je echt een thuisbatterij nodig hebt. In sommige gevallen is een thuisbatterij namelijk overbodig.
  • Opslagcapaciteit. Bepaal de benodigde opslagcapaciteit. Heb je veel zonnepanelen maar een te kleine batterij? Dan gaat er alsnog stroom verloren.
  • Vergelijk offertes. Vraag gratis offertes aan van vakspecialisten in jouw omgeving. Dit kan je tot wel 30% besparen op de totale kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws