Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De prijzen van zonnepanelen zijn momenteel weer gedaald naar het prijsniveau van vóór de corona periode. Dit komt door een aantal factoren en die lichten we hier uit in dit artikel.

Waarom is de prijs gedaald?

Veel woningeigenaren wilden hun woning verduurzamen tijdens de corona periode. Hierdoor was er enorm veel vraag naar zonnepanelen. Het aanbod was echter niet genoeg om iedereen van zonnepanelen te kunnen voorzien. Dit kwam door een grondstoffentekort. Het grondstoffentekort is in 2023 weer opgelost waardoor er weer meer aanbod is.

Te groot aanbod

Veel zonnepanelen installateurs hebben grote voorraden aan zonnepanelen ingeslagen tijdens het grondstoffentekort. Toen was de vraag nog erg groot. Momenteel zitten de installateurs nog steeds met de grote voorraden terwijl de vraag naar zonnepanelen juist minder is geworden. Hierdoor is de prijs gezakt omdat de installateurs van hun grote voorraden af willen.

Grondstoffentekort opgelost

Grondstoffen die gebruikt worden voor zonnepanelen zijn verlaagd in prijs. Dit komt doordat er weer genoeg grondstoffen geproduceerd kunnen worden. De prijs van silicium (een grondstof voor zonnepanelen) is momenteel zo laag dat het soms voor de producenten niet meer rendabel is om deze grondstof te maken. 

Wachten voor de aankoop

Veel consumenten wachten momenteel langer voordat zij daadwerkelijk een aankoop doen. Dit komt doordat de wachttijden tijdens de corona periode erg lang waren. De prijs zal echter de komende jaren weer stijgen omdat veel huishoudens hun oude zonnepanelen moeten vernieuwen. Wacht dus niet te lang op de aanschaf!

0% btw op de aankoop van zonnepanelen

De overheid rekent vanaf nu 0% btw op de aankoop van zonnepanelen. Hiermee willen ze de aankoop van zonnepanelen stimuleren. Het is nog niet bekend tot wanneer deze regeling duurt dus weer er snel bij!

Vergeet niet te vergelijken

Door te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de aankoop van zonnepanelen. Dit kun je gratis én vrijblijvend doen via onze offerteservice. Hiermee vergelijk je meerdere lokale vakspecialisten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *