Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Nederland heeft iets geweldigs bereikt: we hebben de grens van 3 miljoen zonnepaneelinstallaties overschreden! Maar waarom zijn zoveel mensen overgestapt op zonne-energie? Laten we eens een kijkje nemen wat op dit moment zonne-energie zo interessant maakt. Er zijn namelijk enorm veel voordelen.

Kortere terugverdientijd

Eerst en vooral, laten we het hebben over de terugverdientijd van zonnepanelen. Misschien vraag je je af: “Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terugverdien?” Gemiddeld duurt het zo’n 5 tot 7 jaar voordat je de kosten van de zonnepanelen hebt terugverdiend door de besparingen op je energierekening. Er spelen natuurlijk bij iedereen andere factoren mee, maar een feit is dat je na de terugverdienperiode gratis stroom hebt!

Geen btw

Wist je dat je geen btw hoeft te betalen over de aankoop van zonnepanelen? Dat maakt het nog aantrekkelijker om over te stappen op zonne-energie. Dus eigenlijk bespaar je meteen al geld op de aankoop zelf. Het is niet bekend tot wanneer deze regeling geldt, dus wees er snel bij en bespaar 21% op de aankoop van zonnepanelen!

Goedkoper dan ooit

Laten we eens praten over de kosten. Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest. Dat betekent dat het nu voor bijna iedereen betaalbaar is om ze te installeren. En omdat de prijzen blijven dalen, wordt het alleen maar aantrekkelijker. De productiekosten van zonnepanelen liggen momenteel erg laag. Ook helpt de btw-regeling natuurlijk mee.

Nederland duurzamer

Maar weet je wat nog beter is? Zonnepanelen helpen niet alleen om geld te besparen, maar ze zijn ook goed voor het milieu. Door over te stappen op zonne-energie verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere planeet. Dit is dus een win-win situatie voor je portemonnee én de wereld!

Bespaartips

Maar hoe kan je nog meer besparen met je zonnepanelen” We hebben een paar handige tips voor je:

  • Gebruik zonne-energie slim: Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de energie die je zonnepanelen produceren. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser kunt laten draaien als de zon schijnt.
  • Investeer in energiezuinige apparaten: Door te kiezen voor energiezuinige apparaten verbruik je minder elektriciteit, waardoor je nog meer geld bespaart.
  • Onderhoud je zonnepanelen: Zorg ervoor dat je zonnepanelen regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden, zodat ze optimaal blijven presteren.
  • Overweeg een thuisbatterij: Met een thuisbatterij kun je de energie die je overdag opwekt opslaan en gebruiken wanneer je het nodig hebt, zelfs als de zon niet schijnt.

Vergelijk en bespaar

Met meer dan 3 miljoen zonnepaneelinstallaties in Nederland, is er nog nooit een beter moment geweest om de overstap te maken. Het is goed voor je portemonnee én voor de planeet. Voordat je gelijk zonnepanelen aanschaft is het verstandig om eerst verschillende aanbieders te vergelijken. Vraag gratis offertes aan en begin met vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws