Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel woningkopers kijken tegenwoordig naar de duurzame status van een woning. Uit recent onderzoek is gebleken dat een duurzame makeover je huis wel 23% meer waard kan maken. Dat is niet niks, toch? Dus laten we eens kijken hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Woningwaarde +23%

Voordat we in de praktische details duiken, laten we eerst begrijpen waarom duurzaamheid zo’n impact heeft op de waarde van je huis. Mensen worden steeds milieubewuster en willen graag investeren in woningen die energiezuinig zijn en minder belastend zijn voor de planeet. Als jouw huis al die groene vinkjes heeft, is het meteen aantrekkelijker voor kopers. Dat betekent dat je een betere prijs kunt vragen. Er zijn vele voordelen aan het verduurzamen van je woning, niet alleen de woningwaarde die stijgt. Binnen een aantal jaar verdien je jouw investering terug. Vanaf dan begin je dus echt met besparen. Het bedrag dat je bespaart kan tot wel honderden tot duizenden euro’s per jaar oplopen. Een extra vakantie dus? Of een extra maatregel om nog meer te verduurzamen?

Hoe kun je verduurzamen?

Nu, laten we eens kijken naar de praktische kant van het verduurzamen van je huis. Hier zijn een paar manieren om dat te doen:

Woningisolatie

Woningisolatie is een grote speler als het gaat om energiebesparing. Door je huis goed te isoleren, blijft de warmte binnen tijdens de winter en buiten tijdens de zomer. Dit betekent minder energieverbruik en lagere rekeningen. Kosten? Reken op zo’n €2000 tot €5000, afhankelijk van de grootte van je huis.

Zonnepanelen

Zonne-energie is hot en niet voor niets. Met zonnepanelen op je dak kun je je eigen elektriciteit opwekken, waardoor je minder afhankelijk bent van het energienet. De kosten variëren afhankelijk van het aantal panelen dat je nodig hebt, maar reken op zo’n €4000 tot €10.000 voor een gemiddeld huis.

Energiezuinige apparaten

Als je toch bezig bent, overweeg dan om je oude apparaten te vervangen door energiezuinige modellen. Denk aan koelkasten, wasmachines, en vaatwassers. Ze verbruiken veel minder energie en dragen bij aan je groene imago.

Bespaartips voor het verduurzamen van je woning

Oké, we snappen dat deze upgrades niet bepaald gratis zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg manieren om te besparen terwijl je toch je huis vergroent:

  1. Subsidies: Check of er subsidies beschikbaar zijn voor duurzaamheidsprojecten in jouw regio. Soms bieden lokale overheden financiële ondersteuning voor woningisolatie, zonnepanelen, en andere groene initiatieven.

TIP: Voor zonnepanelen betaal je momenteel 0% btw. Het is niet bekend tot wanneer deze regeling geldt, dus wees er snel bij!

  1. Doe-het-zelf: Niet alle verduurzamingsprojecten vereisen een professionele installatie. Sommige klussen, zoals het aanbrengen van tochtstrips of het installeren van waterbesparende douchekoppen, kun je gemakkelijk zelf doen. Dat bespaart geld op arbeidskosten. Voor zonnepanelen of isolatie is het aan te raden om een expert het werk te laten doen. Zie punt 4 voor meer informatie.
  2. Kijk naar de lange termijn: Ja, de initiële kosten kunnen hoog lijken, maar vergeet niet dat je op de lange termijn veel geld bespaart op energierekeningen. Zie het als een investering in de toekomst van je huis en het milieu.
  3. Vergelijk offertes: Door gratis offertes te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw situatie en bespaar je nog eens extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws