Informatie over zonnepanelen subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Goed nieuws voor huiseigenaren met zonnepanelen! De Eerste Kamer heeft besloten om de salderingsregeling voorlopig te behouden. Dit betekent dat je, als eigenaar van zonnepanelen, nog steeds stroom kunt terugleveren aan het net zonder al te veel gedoe. Maar laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van dit besluit.

Voordelen van het behoud van de salderingsregeling

  • Terugleveren van overtollige stroom: Met de salderingsregeling kun je stroom die je niet gebruikt terugleveren aan het net. Dit betekent dat wanneer je zonnepanelen meer stroom genereren dan je op dat moment verbruikt, je deze niet verloren laat gaan.
  • Vergoeding van de energiemaatschappij: Niet alleen lever je stroom terug aan het net, maar je krijgt er ook nog eens een vergoeding voor! De energiemaatschappij betaalt je eigenlijk voor de elektriciteit die je teruglevert. Dit kan een leuk extra zakcentje zijn aan het einde van de maand.
  • Snellere terugverdientijd voor zonnepanelen: Door het behoud van de salderingsregeling wordt het financieel nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. Waarom? Omdat je je investering sneller terugverdient. Met de mogelijkheid om stroom terug te leveren en ervoor betaald te krijgen, worden zonnepanelen een nog slimmere keuze voor huiseigenaren die willen besparen op hun energierekening en tegelijkertijd willen bijdragen aan een groenere planeet.

Nadelen van het behoud van de salderingsregeling

  • Kosten voor energiebedrijven: Het behouden van de salderingsregeling brengt ook kosten met zich mee voor energiebedrijven. Gemiddeld kost het hen zo’n €125 per jaar per huishouden wanneer zij stroom terugleveren. Deze kosten moeten ergens worden gedekt, wat mogelijk kan leiden tot verhoging van tarieven voor alle gebruikers, inclusief degenen zonder zonnepanelen.
  • Mogelijke veranderingen bij energiemaatschappijen: Hoewel de salderingsregeling voorlopig behouden blijft, kunnen meer energiemaatschappijen in de toekomst besluiten om geld te vragen voor het terugleveren van stroom. Dit zou een domper kunnen zijn voor huiseigenaren die hadden gehoopt op blijvende vergoedingen voor hun groene energieproductie.
  • Beperkingen van het elektriciteitsnet: Soms kan het voorkomen dat je geen stroom kunt terugleveren, zelfs als je zonnepanelen volop energie produceren. Dit kan gebeuren wanneer het elektriciteitsnet vol zit.

Doe mee!

Heb je nog geen zonnepanelen op je dak? Overweeg dan eens de keuze om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen kun je tegenwoordig al binnen 6 jaar terugverdienen. Dit komt mede door het behoud van de salderingsregeling. Maar ook doordat er momenteel een btw-tarief van 0% geldt op de aankoop van zonnepanelen. Wees er daarom snel bij! Vraag gratis én vrijblijvend meerdere offertes op en begin met besparen! Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de totale kosten besparen. Wie wilt dat nou niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws